Danes je lepota izpostavljena vsepovsod, ženske so postavljene pred izziv, ker morajo tekmovati v lepoti na vseh področjih. Jaz recimo vem zase, da mi pravilno izbrana maskara naredi lepe oči, druga ženska ve zase kaj drugega, tako se ženske potrudimo, da danes izgledamo čim lepše, tako doma, kot v službi ali pa na spletnih portalih.

Sama sem tudi rada lepa, sama zase vem, da je pri meni naj pomembnejše ličilo maskara, ker so moje oči na obrazu naj lepše če so namazane. Čisto drugače izgledam, če nimam namazanih oči, sedaj imam že prakso in se vsako jutro hitro namažem. Imela pa sem obdobje, ko je moja služba potekala od doma in takrat se nisem po navadi čisto nič ličila, še ko sem morala v trgovino na hitro se nisem nič naličila, vse dokler me ni srečala znanka, ki sem ji na obrazu videla, da je bila presenečena nad mojim videzom. Seveda mi ni bilo vseeno, tako sem predenj, sem odšla domov, zavila še v kozmetično trgovino, ker sem vedela, da je doma slaba maskara in če bi se hotela ponovno lepo naličiti se ne bi mogla. Ker sem bila malo razočarana sama nad seboj, da sem se resnično tako zapustila, sem kupila še par drugih izdelkov in ko sem prišla domov, sem šla ravno v kopalnico in prišla iz nje šele čez eno uro, nova in lepa stara jaz. Moje oči so spet imele tisti moj pogled, maskara je bila tista, ki je moje oči vedno lepo poudarila. 

Rada sem imela bolj naraven videz obraza, le oči so bile vedno bolj močno namazane, tako da pri meni je najvažnejša maskara v kozmetiki. Sedaj si tega ne bom več dovolila, da me vidijo ne namazano, ker to jaz nisem. Če ne drugo, je pri meni obvezna maskara, tega se še kako zavedam.