Veliko žensk danes se sramuje težave kot so boleči spolni odnosi. Veliko žensk ima probleme, s tem da občutijo hudo bolečino med spolnim odnosom. Veliko žensk gre na razne preiskave in podobno, saj enostavno mislijo da je nekaj narobe z njimi. To pa ni nujno, da je nekaj narobe s to osebo. Boleči spolni odnosi se lahko pripetijo marsikomu. S tem lahko veliko izvemo o našem telesu. Ko pride do bolečega spolnega odnosa, lahko ženska izve veliko o svojem telesu, kar je lahko na koncu tudi dobra stvar in končno pride do pravega užitka med spolnim odnosom.

Boleči spolni odnosi prisilijo žensko k raznim raziskavam, saj vsaka ženska želi izvedeti, kaj se dogaja. Je pa tudi res da s tem ženska ni samozavestna in to pogosto prekriva partnerju in na žalost trpi v tišini. Ko se ženska dejansko loti problema z bolečimi spolnimii odnosi lahko veliko izve o svojem telesu. Morda ji primanjkuje predigra, je je premalo, morda potrebuje nekaj drugega, ali pa se preprosto ne ujame s partnerjem. To so vse stvari na katerih lahko dela in popravi ter takoj opazi razliko. To ji lahko pomaga tudi tako, da se še bolj zbliža s partnerjem.

Boleči spolni odnos ni konec sveta

Boleči spolni odnosi se lahko izboljšajo. Potrebna je zelo dobra komunikacija s partnerjem, kar lahko osebi tudi lepo zbliža še bolj kot prej. Prilagajata se en drugemu in poskrbita za užitek drug drugega. Vsak posameznik lahko razume, da so boleči spolni odnosi resna zadeva in da je to potrebno jemati resno in ne kar tako. Hvala bogu se večina ljudi tega zaveda in stvari delajo počasi, z občutkom in predvsem z komunikacijo. Osebe, ki občuti bolečino med spolnim odnosom, ne rabi biti sram, je stvar, ki je precej pogosta in se ne rabi počutiti sama, saj ni sama v tem. Tudi bolečino med spolnim odnosom se da premagati.