S partnerjem sva se pogovarjala, da bi ustvarila novo podjetje. Mož se je že do sedaj ukvarjal s proizvodnjo raznih lesenih in kovinskih delov ter pohištva. Sedaj pa sva v svojo proizvodnjo vnesla bioklimatske pergole, ki so vseh barv in oblik. Naredila sva nekaj idejnih projektov.

Nekatere bioklimatske pergole so bile precej majhne velikosti in enostavno sestavljive. Te so bile namenjene bolj za manjše objekte, kot je kamp prikolica ali manjši vikend. Večje bioklimatske pergole pa so bile iz trdnega kovinskega materiala in namenjene za dodatek k hišam in še večje, ki jih lahko vidimo od kakšnih hotelih. Ker si seveda vsi želimo udobja v vročih poletnih mesecih in prijetne sence, se nama je zdela ta investicija dobra priložnost in izbira. Jaz sem bila zadolžena za idejne načrte, kajti po izobrazbi sem bila arhitekta. Mož pa je bil v osnovi lesani tehnik, ki je svoje znanje nadgradil na fakulteti tehnične smeri. Tako sva oba imela zadosti znanja, da se lotiva projekta. Za začetek sem izdelala pet idejnih projektov. To sem vnesla tudi v 3d program, tako da se je že slikovno videl izdelek. Vse te projekte sem predtavila tudi na najini spletni strani. Povpraševanje je bilo takojšnje. Potrebno je bilo še izračunat stroške izdelave in prodajno ceno, da ne bova prekoračila limita, ki ga porabiva za delo in material.

Povpraševanje je bilo tako veliko, da sem morala pripraviti še več narčtov. Veliko je bilo individualnega povpraševanja, da se bioklimatske pergole naredijo po meri. Zaradi povečanega obsega dela, sva zaposlila še enega delavca. Sedaj smo dobili še eno naročilo za večji hotel, ki bo imel bioklimatske pergole na večih koncih ob bazenu. Seveda si nisva mogla privoščit napak in nekvalitetnega dela, saj sva šele začela s ponudbo. Najina ideja je bila dobra poslovna ideja, ki nama je spremenila način poslovanja in usmerjenost v izdelavo bioklimatskih pergol.

S partnerjem sva ustvarila podjetje za bioklimatske pergule v vseh oblikah